Instagram tirsdag 21.04.20

Disse posts er postet på Instagram i uge 17, som en del af præsentationen af os medlemmer af Kunstfællesskabet 22.49

Hej igen

I dag vil jeg fortælle hvordan jeg fik kickstartet et projekt, der kom til at handle om meget mere end selve udtrykket.

Det kom til at forme en retning ikke alene i mit fotografi, men i lige så høj grad, måske endda mere, i min tilgang til livet og mit kunstneriske udtryk generelt.

Det handler om Mødet.

For nogle år tilbage var jeg medunderviser på en fotografisk workshop i Nordjylland. Otte personer i et lejet sommerhus med det formål at blive udfordret, skubbet til og måske finde lidt ind til kernen af eget fotografi. Et virkelig spændende hold og en super fed og spændende oplevelse også for mig som underviser og noget, der senere satte gang i min egen kursusvirksomhed, hvor jeg i dag bla. underviser på min egen Masterclass.

Tilbage til Mødet. En dag hvor kursisterne skulle have de sidste skud i kassen inden finalen, fandt jeg mig selv alene tilbage i sommerhuset. Jeg havde hørt om en strand lidt nord på og begav mig derhen med mit storformat kamera. Det blev starten på langt venskab og et utroligt møde. Og det kom til at ændre min tilgang til rigtig mange ting i livet.

Et møde med nogle groteske menneskeskabte enheder, der møder naturen på en underfundig måde. Det var og er overskriften på det projekt, jeg på det tidspunkt ikke vidste ville komme til at betyde så meget for mig og mit liv. Netop mødet og oplevelsen af hvor voldsomt, hvor smukt og hvor livsændrende et møde kan være.

Mødet med bunkerne på Vigsø strand blev på samme måde som et af flere møder jeg senere skulle opleve selvsamme år fuldstændig altafgørende for min tilgang til livet, kunsten og en universal grundforståelse.

I dag lever ”bunker-serien” stadig sit helt eget liv og den udvikler sig. Både i kraft af indtryk, der endnu ikke er blevet til udtryk, men også gennem andre udtryksspor. Serien som den var engang er nu blevet til flere. Bla. gennem Fotogravure, men gennem både analoge og digitale print.

De bunkere er blevet grundlaget for meget mere end en serie om et møde. De er blevet grundlaget for, hvordan jeg tør at arbejde med mine udtryk i flere spor og former.

I dem mødte jeg mig selv.

Link til vores hjemmeside er www.2249.dk

Instagram links @kf2249 @olejauch @sillejulinehoglypetersen.dk @alagrinde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *