Føler du dig inspireret eller hænger du i bremsen?

Kig ud, se og mærk. Det var et fantastisk vejr i dag. Stille, ikke for koldt og perfekt til en reflekterende gåtur ved stranden, i skoven eller gennem byen.

Føler du dig lidt hængt eller hænger du lidt i bremsen er en gåtur en af de bedste former for selvmedicin. Bare lade benene gøre deres og tankerne flyde.

Kierkegaard taler tilbage i 1847 om vigtigheden af at gå og det at gå som noget, der virkelig kan sætte tankerne på plads. Han tager den endda så vidt at han siger vi kan gå os fra sygdomme.

Du har måske brug for bare at lade dine tanke falde lidt til ro, nyde og mærke nuet og hvad det gør ved dig. Prøv at stoppe op, luk dine øjne og træk vejret dybt ind et par gange. Mærke hvordan det får din krop og din hjerne til at slappe af, til at finde et andet leje. Et leje af mental ro og balance.

Det er hvad det drejer sig om – at finde mental ro og balance. Ikke bare nu og her på din tur i skoven, men i din hverdag. Livet består af rigtig mange hverdage og det er de vigtige dage. De fleste kan kaperer en ferie i et solskinsland, men hvis det er på bekostning af dine hverdage, bliver livet for kort og trist og man kommer let til at føle at man mangler noget.

Det du mangler er at leve i hverdagene.

Du skal finde roen og balancen i dine hverdage og når du gør det vil du begynde at føle dig inspireret og endda finde passionen.

Jeg siger ikke at hverdagen skal blive en fest, men hverdagen er vigtigt og det er vigtigt at du også lever for og i hverdagen.

Det hele kan starte med en gåtur i dag, lige nu. Uanset hvor du er, kan du passe en gåtur ind. Spring frokosten over og gå en tur. Det er mental føde og den kan ikke indtages i kantinen.

Rigtig god dag til jer alle.