Når vi ikke kender dagen…

Nogle gange vågner vi i uvidenhed om, hvad dagen vil bringe…

Ja, det gør vi faktisk hver dag, for vi kender ikke morgendagen, som det siges. Nej, vi kender ikke dagen og vi ved ikke hvad den byder på. Vi har måske en forestilling om hvad den kan byde på. Vi har måske planlagt noget som vi skal. Nogle mennesker vi skal mødes med og nogle aktiviteter eller ærinder vi gerne vil nå, men i bund og grund kender vi ikke dagen.

Nogle gange håber vi, at vi gør. At dagen ikke byder på meget andet end det vi har planlagt eller håber den forme sig.

Sådan en dag havde jeg i går. Altså en, hvor jeg havde en forventning om, hvad den ville bringe, men endte med at være noget anderledes end jeg regnede med. Ja, faktisk end jeg kunne forestille mig. Jeg ved det er en cliffhanger, men kan ikke sige hvad det var. Måske senere. Egentlig er det heller ikke pointen. Nej, det handler om, hvordan vi tackler sådanne dage, der ikke lige former sig som vi forventer eller ønsker.

For dagen har jo som sådan ikke nogen “skyld”. Dagen kan jo ikke gøre for hvad der sker og vi kan jo ikke stille dagen til ansvar. Vi kan ikke skælde dagen ud eller sætte den på plads. “Nej, nu må du altså lige rette ind og gøre som vi har aftalt…” Det går ikke. Vi er helt sikkert mange, som har prøvet og stadig gør det. Stiller dagen til ansvar og skælder ud eller bliver frustrerede på dagen. Men jeg må altså skuffe os alle sammen. Det er ikke dagens skyld. Det er ofte heller ikke vores egen skyld. Nogle gange sker ting jo bare.

Faktisk er det ingens skyld og det handler på ingen måde om skyld. Selvfølgelig hvis man bliver involveret i en form for uheld, som er forårsaget af en anden med vilje, kan vi tale om skyld. Men det er ikke disse ekstreme situationer, jeg vil adressere her. Det er tingene og dagen i almindelighed.

Når det nu ikke er nogens skyld, at dagen ikke bliver som vi forventer, hvad er det så som gør det svært. Ja, det er så lige os selv. For det handler faktisk udelukkende om, hvordan vi takler tingene, ændringerne og dagen og ikke om hvad der sker. Det ligger alene hos os – igen.

For det handler om, hvordan vi selv vælger at takle det som sker og ikke ret meget andet. Og lige præcis ordet “vælger” er vigtigt her. For vi har netop et valg. Vi kan selv vælge, hvordan vi vil takle dagen, udfordringerne eller hvad det nu er som sker. Vi kan blive sure, vrede, frustrerede, overraskede, glade, begejstrede og overvældende. Vi kan faktisk blive alt muligt og vi vælger selv. Og det valg kan have en væsentlig indflydelse på, hvordan udfaldet af resten af dagen bliver.

Bliver det en “regnvejrsdag” eller en “solskinsdag”.

I går valgte jeg at sætte tempoet ned. Give mig selv noget tid til at tænke nogle ting igennem. Jeg valgte at behandle mig selv godt med kaffe og et stykke kage indtaget ved vandet, som altid gør noget godt for mig. Jeg var rundtosset og forvirret over, hvad dagen bragte mig, men ved at vælge, at behandle mig selv godt og sætte tempoet ned fik jeg gennemtænkt og landet dagen et godt sted. Et vigtigt sted for mig. Og min dag endte med at være en dejlig solskinsdag

Hvordan du vælger at takle dine dage er helt op til dig, men du vælger selv, som jeg selv valgte at håndtere min dag i går.

Det virker for mig og måske virker det for dig. Måske du kan vælge at beslutte dig for strategier når dagen ikke lige byder dig det du havde forventet. Og måske kan du finde nogle strategier, som gør at du ender med flere “solskinsdage”.

God dag 🙂

DISCLAIMER

Jeg maler her med den brede pensel – eller med andre ord. Dette skriv er udtryk for, hvordan jeg selv takler mine dage og eksplicit dagen i går. Jeg er helt klar over, at nogle mennesker har virkelig alvorlige udfordringer og problemer, der gør, at man ikke blot kan vælge selv og alt man er overladt og overlagt til andres beslutninger. Jeg føler med og har meget stor respekt for dem, der ikke selv kan vælge og af forskellige grunde ikke kan eller har overskud til at vælge en tilgang til livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *