Forkølelse igen…. og noget om et virkelig fed skriveworkshop

Jeg vil starte med at undskylde mit sprog, men HOLD NU KÆFT, hvor er jeg træt af at være forkølet. Jeg synes sq næsten den ene tager over efter den anden. 

Jeg glæder mig SÅ meget til forårssol og noget varme i luften så jeg forhåbentlig kan komme disse her forkølelser til livs. Jeg synes godt nok jeg har taget min del af dem i år – og jeg ved godt at mange andre også virkelig bokser med forkølelser, utilpashed og generelt bare ikke er helt på toppen. Jeg har en lommeteori om at det måske kan skyldes at vi (læs jeg) er blevet af-baktificeret under corona nedlukningerne og derfor ikke har den modstandskraft jeg havde tidligere. Det skal genopbygges med gentagne forkølelser……… Jeg ved det ikke men uanset er det simpelthen virkelig træls.

Jeg deltager på en iøvrigt mega fed skrive workshop med Kirstine Autzen (@kirstineautzen – prøver lige om det virker på FB) som underviser. Det er en række onsdage, hvor otte dejlige mennesker mødes online og arbejder med at blive bedre til at skrive tekster, ansøgninger, projektbeskrivelser etc. Det handler om at blive bedre til at formulere og formidle ens projekt og det man gerne vil andre kan få ud af ens kunst. Det er super inspirerende at mødes omkring et så konkret emne. Kirstine er virkelig god til at formidle og undervise og det er en fornøjelse at være med. Jeg kan virkelig anbefale andre skabende og kreative mennesker at deltage, hvis man gerne vil skrive eller blive bedre til at skrive. 

Første gang lagde vi ud med at dykke ned i Mindmap som et afsæt til skriveprocessen. Og selvom jeg synes jeg kendte til at anvende Mindmap, havde Kirstine bare en helt ny tilgang som, for mig, virkede utrolig meget bedre. Det handlede om ikke at være for rigid i opsætningen af selve Mindmappet. Altså ikke starte med en cirkel i midten og trække tråde ud fra den, men anvende hele skrivefalden som Maps og så undervejs begynde at opdage sammenhænge og forbinde disse. Jeg oplevede ihverfald en større kreativitet og glæde ved udfoldelsen end tidligere og der kom noget meget interessant ud af det for mig. Fra at have troet at jeg skulle en vej, viste det sig at jeg skal en anden. Ihvertfald skal jeg en omvej først og om det reelt betyder en hel anden vej, ved jeg ikke endnu. 

Jeg har besluttet at omdøbe mit projekt fra et “projekt” til en “undersøgelse”. PÅ den måde tager jeg et pres af mig selv og jeg tillader mig selv, netop at være mere undersøgende inden jeg “behøver” at forme et decideret projekt. Der er mange veje omkring, det ved jeg godt. Dette virker for mig.

Hvad hedder det egentlig når det ikke er et projekt men godt kan blive til et senere? Send mig dit bud,, hvis du har lyst 🙂 

Men så kom denne forkølelse igen lige i vejen og der er, for mig, ikke noget mere kreativitets-dræbende end at føle mig dårlig, utilpas eller være decideret syg. Det er simpelthen bare mega træls – har jeg vist sagt, men jeg mener det også virkelig meget.

Jeg kommer til at dele mere om skriveworkshoppen men især om min egen proces og resultat eller arbejde med skriveriet, på et senere tidspunkt. Jeg er jo netop kommet igang igen med denne blog / eller Journal som jeg hellere vil kalde det. Og jeg skal lige vænne mig til at skrive her.

Egentlig handler det ikke så meget om at dele det jeg skriver men mere at have at sted at gøre af mine refleksioner og skriverier. Og det bliver stå her og er der nogen som vælger at følge med er det bare super fedt. Og endnu mere fedt hvis der engang imellem kommer en kommentar eller en reflektion.

Nu er det tid til endnu en kop varm the. Og så vil jeg frem til igen at være frisk på benene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *